Szükséges-e egy vállalkozói weboldal?

Ma, a vállalkozásod életében elengedhetetlen, hogy az online világban jelen legyél. Szinte már mindenki az interneten tájékozódik a konkurensekről, kér ajánlatot, nézi meg a referenciákat. És hogy miért nem elég egy facebook oldal? IDE KATTINTVA elolvashatod kifejtve egy korábbi cikkemben.

vállalkozói weboldal

Mitől lesz jó egy vállalkozói weboldal?

Ez alapvetően a vállalkozástól függ, hogy mit értékesítesz, mit szolgáltatsz, de a legfontosabb dolgok talán általánosíthatóak.

3 másodperc alatt derüljön ki, hogy ki vagy és mivel foglalkozol

Az emberek sietnek, mindent azonnal szeretnének. Az INFORMÁCIÓT is, így ha felmennek egy website-ra, akkor 2-3 másodperc alatt információt szeretnének arról, hogy amire szükség van, azt az adott vállalkozás, megoldja-e. Ha ez nem derül ki azonnal, ahogy az oldal betölt, akkor bukta a dolog, jöhet a konkurens oldala.

Tehát kell egy alapvető leírás, akár egy slider, ami a legjellemzőbb tulajdonságokat ismerteti és egy portfólió az eddigi munkákról. Ez alap.

Nem feltétlenül kell mindent besűríteni a képernyő első látható részére, de egyértelművé kell tenni, hogy mit, hol találunk.

Az oldal egyszerű kezelhetősége, egyértelmű használata

A legfontosabb, amivel az előző pontot befejeztem, hogy egyértelmű legyen. Ne legyen bonyolult a menü, a gombok egyértelműen legyen megfogalmazva, ne legyen kérdés, hogy a kattintás után mi következik.

Az egyszerű kezelhetőségből következik, hogy a menü kényelmesen elérhető legyen mobilon is, az e-mail elérhetőség, telefonszám legyen kattintható, ezáltal kizárva a félre tárcsázás, vagy e-mail cím elírásának a lehetőségét, a kapcsolatfelvételi űrlapok esetén ne legyenek bonyolult kérdéseink, vagy legyenek választható válaszok stb… Biztosan érted mire gondolok. Apróságok, de mégis sokat számítanak.

Talán ide sorolható a design is, amelyet alaposan meg kell tervezni, logikusan kell az oldalt felépíteni, hogy az olvasó megfelelő mértékben kapjon infót, végig tudja miről van szó.
A könnyed olvashatóság érdekében a színek, betűtípusok kiválasztása is fontos feladat, ahogy a háttérszín, szegélyek színe, árnyékok stb…, egyszóval a szekciók megfelelő és egyértelmű elválasztása.

Könnyen elérhessenek

Fentebb írtam, hogy a kapcsolatfelvételt a kattintható gombokkal, elérhetőségek linkké alakításával, az űrlapok egyszerűsített kitöltésével lehet egyszerűsíteni. Ezeken kívül a fejlécben és a láblécben is érdemes az elérhetőségeket feltüntetni, így bármelyik aloldalon is böngészik az oldalt, a kontaktot mindenhonnan felvehetik Veled. Ha pedig van üzleted is, egy térkép aranyat érhet!

És a szokásos apróságok…

Nem fejteném ki, talán majd egy külön cikkben, hanem inkább csak felsorolnám az alapokat.

Egyértelmű, jó domain név megléte, megfelelő tárhely választása, SSL tanúsítvány az ugye alap. Fontos az oldal optimalizálása, hogy minden platformon hasíthasson, mert ahogy fentebb írtam, az emberek nem várnak 3 másodpercnél többet egy oldal betöltésére sem! Illetve a SEO, amely ingyenes forgalmat biztosíthat.

Nagyvonalakban ennyi, ami első körben fontos, a többi csak pénz kérdése, gondolok itt a fizetett hirdetésekre.

Lássuk a lényeget, mennyibe kerül mindez?

Domain

Egy domain név árát meghatározza, hogy kitől veszed, milyen végződéssel szeretnéd (.hu, .eu, .com stb…), van-e akció épp.

Ez általában 900 és 3000 forint között szokott lenni 1 évre.

Tárhely/Szerver

Vannak már kifejezetten WordPress oldalakhoz konfigurált szerverek, amelyekkel akár egy sima bemutatkozó oldalt, de egy webshopot is könnyedén lehet üzemeltetni.

Maradjunk a bemutatkozó oldalaknál, hiszen a cikk is erről szól. 10.000 és 20.000 forint között korrekt tárhelyeket és azokhoz korrekt ügyfélszolgálatot kaphatsz már, akik az esetek túlnyomó részében szinte bármiket rendelkezésre állnak.

SSL tanúsítvány

Biztonságos kapcsolat miatt fontos a szerves és a böngésző között, illetve a Google is figyelembe veszi a meglétét, ezáltal a SEO-ra is hatása van. A legtöbb tárhely mellé jár, de külön is be lehet szerezni, ha nem lenne biztosítva.

3000-4000 forinttól indul.

Innen a designer és a fejlesztő következik

Van aki készít designt is, mielőtt az oldalnak nekilát, mint én is. Általában ez lehet a legjobb választás, mint külön keresni egy designert és valakit, aki azt megvalósítja, hiszen itt egy emberen megy keresztül az információ, ezáltal nem kell várni egymásra, nincsenek kérdések, egyszóval egyszerűbb.

Ha kész a design… nem is írnám le, hiszen a főoldalon megtekinthető a folyamat menete. KATTINTS IDE és megtekinheted.

Díjazás

Függ a sablontól, ami lehet ingyenes és fizetős is. A fizetős jobb, mégha pénzbe is kerül, mert feltehetően jobb a kód, ami által gyorsabb lesz az oldal, van support hozzá és általában fejlettebb szerkesztő is társul hozzá. Ezen nem szabad spórolni. Egy jó sablon általában 20.000 forinttól indul, de vannak remek ingyenes sablonok is.

Lehet sitebuilderrel is készíteni az oldalt (Elementor, Divi, Oxygen, Bakery stb…), de ezeknek is hasonló ára van/évre, ugyanis a legtöbb builder előfizetéses módon működik.

Durván egy vállalkozói oldal, ami a fentebbi paramétereket tartalmazza, mindennel együtt 70-90 ezerből kihozható. Lehet bonyolítani egyedi funkciókkal, több aloldallal, akár idővel webshop kialakításával is, de ezek mind növelik az árat.

Keress bizalommal, amennyiben Te is szeretnél egy gyors, könnyen használható, időtálló weboldalt!

További bejegyzések

pexels serpstat 572056
webtervek.com fabookvagyweboldal
Google Adsense és Webtervek logó