Google Adsense és Webtervek logó

Google hirdetés|Adsense

A Google hirdetéseinek elhelyezésével a weboldal tulajdonosa plusz bevételhez juthat, amennyiben az oldal kellően látogatott és megfelelt a Google által előre megszabott feltételeknek. Ahhoz, hogy megtudjuk, az oldalunk készen áll-e a hirdetések elhelyezésére, ellenőrzésre kell elküldeni a Google-hoz. Pár napig, de akár pár hétig is tarthat a weboldal ellenőrzése, amiről e-mailben értesít kapunk, ha megszületett az elbírálás.

A hirdetések kinézetét testre tudjuk szabni, hogy kellően passzoljon az oldalunk designjához. Betűtípus, színek, méret, amit módosíthatunk, illetve a pozíció, magyarán az oldal mely részén helyezkedjen el a hirdetés.

Google Adsense és Wbtervek logó

Milyen hirdetések jelennek majd meg az oldaladon?

A Google Adwordsben feladott hirdetések a keresési találatok mellett megjelennek a weblapunkon, ezek közül is azok, amelyek kulcsszavai, valamint meta leírásai kapcsolódik az oldalunk tartalmához, tehát az olvasót érdekelheti. Ezt a Google Adsense állapítja meg. Természetesen van arra lehetőség, hogy a konkurenciát kizárhassuk. Konkrét URL-ek megadásával tiltani tudjuk a konkurencia oldalának megjelenítését a reklámokban, illetve a megfelelő kulcsszavakra való optimalizálással lehet valamelyest befolyásolni az elhelyezett hirdetéseket, de egyéb módon nem igazán tudjuk felülbírálni azokat.

Milyen bevételre lehet számítani?

Ez leginkább az oldal látogatottságától függ, illetve nagyban hatással van a keresett kulcsszavak milyensége is a bevételre. Egy nagyobb látogatottságú oldal több reklámkattintást képes generálni, ezáltal komolyabb bevételhez jut.

A kattintásokért járó összeg a következőképpen kalkulálható.👉 A hirdető, akinek a tartalma megjelent az oldalunkon, a kattintásért valamennyit fizet a Googlnek (ezt mi nem tudjuk, hogy mennyit), hogy megjelenhessen más oldalakon, illetve a találati listán előrébb léphessen. Ennek a díjnak valamennyi részét kapjuk meg mi, mint „hirdetők”. Konkrétan nem számolható ki a díjazás, bizonyos idő eltelte után viszont már a látogatottsági számok ismeretében és a korábbi bevételek tudatában tudunk kalkulálni.
A kattintások minél ritkább és/vagy értékesebb kulcsóhoz kapcsolódnak, annál többet érnek.

A kattintásokra irányítani direktbe a látogatót(nyilakkal, formákkal, bármilyen kreatív módon, ami egyértelműen azt jelzi, hogy kattints erre a hirdetésre) viszont szigorúan tilos, ezt a Google hirdetési szabályzata tartalmazza és büntetést vonhat maga után az ilyenféle próbálkozás.

Összegezve milyen egy jó Adsense hirdetés, ami pénzt termel?

  • Legfontosabb egy jó látogatottsággal rendelkező weboldal
  • Megfelelő design és megfelelő pozíció, ami beolvad az oldalba, ám mégis felkelti a figyelmet (fentebb írtam, hogy direkt irányítás nem megfelelő módszer)
  • A helyes kulcsszavak, amelyekért értékes hirdetések jelennek meg
  • Egy jó cikk, vagy szöveg, amire az érdeklődök eleve rákeresnek

Talán ezek a legfontosabb tényezők, amelyek birtokában a tulajdonos számíthat bevételre a hirdetésekből.

Amennyiben van már weboldalad, de még nincs összekötve a Google-el és keresel valakit Google Addsense kezelésre, illetve beállításra, jelezz bizalommal, de új weboldal tervezés és készítés esetén is elérhető vagyok ITT, vagy a fejlécben megadott elérhetőségeim bármelyikén.